Het masker afwerpen

pipo
Op zoek naar een foto bij deze column heb ik wat angstige momenten beleefd.
Tik maar eens “hor” in op Google en je krijgt meteen horror clown als eerste resultaat. Als je dan naar afbeeldingen gaat, wil je echt nooit meer naar het circus.
Niet zo heel gek dat dochter slapeloze nachten heeft gehad en zij niet alleen, getuige de verontrustende berichten over horrorclowns in de buurt in haar klas Whatsappgroep. Of dat zoon met zijn vrienden bespreekt hoe zij de killerclown gaan aanpakken als zij er 1 in het wild tegenkomen (alsjeblieft niet).

Voor zover ik kan/durfde te zien zijn die horrorclowns altijd man en wit. Waarom zijn clowns eigenlijk altijd wit en dom? Misschien moeten de Verenigde Naties zich daar ook eens over buigen. Voelt iemand zich nog niet gediscrimineerd? Past een foto van Donald Trump ook in het rijtje afbeeldingen van horror clowns?
Kortom, weer een hoop aannames en insinuaties, terwijl er onder de schmink en de pruik gewoon een zielenpoot schuilgaat. Zielenpoten met een IQ van 50 die denken dat wij een overgewaaide Amerikaanse Halloweenhype ook leuk vinden. Die niet stil staan bij het feit hoeveel kinderen pijn in hun buik van hen hebben en als die kinderen chronische pijn hebben misschien niet meer kunnen lachen om die CliniClowns aan hun bed, maar gaan huilen.

Ik roep alle horrorclowns op om Youtube een vlog te maken en hun masker af te werpen, hun ware bedoelingen laten blijken. Sapperdeflap, we gaan toch niet bij iedereen een coulrofobie (angst voor clowns) ontwikkelen?!
Zo. En dan ga ik nu bij de Lidl snoepogen halen. Voor de trick or treat. En daar lach ik dan heel lief bij, dat dan weer wel.

snoepogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *