Abraham gezien hebben

22221874_865549060277701_7104777052871185264_n[1]

Hiep hiep hoera, morgen ben ik jarig! Aan de ene kant nog steeds een blij kind die naar de voordeur huppelt “joepie visite!”, maar aan de andere kant verre van dat kind, want ik word 50.

Volgens de bijbel “Gij zijt nog geen 50 jaar en Gij zoudt Abraham gezien hebben?” en dat kan dan niet, omdat Abraham allang dood was. Je kan er niet omheen: 50 is stokoud! In ieder geval een leeftijd dat je blij mag zijn dat je het zonder noemenswaardige kleerscheuren überhaupt hebt bereikt. Dat hoef je niet bij 45 te zeggen, want dat is nog best jong. Over 5 jaar krijg ik korting op rustige vakanties in een bosrijke omgeving. Dat is gewoon wel even slikken. Maar zo vond ik alle tientallen jaren wel even slikken: bij 20 was ik geen tiener meer, bij 30 begon die biologische klok hard te tikken en met 40 het inzicht dat het wel een beetje klaar was met die biologische klok. Ik moet er niet aan denken dat ik 60, 70 en 80 jaar word! Maar dan ben ik natuurlijk ook blij dat ik het mag halen. Verwarrend.

Er zit maar één oplossing op: het moet vreselijk gevierd worden. Maanden van dubben was het gevolg; ga ik het groots en meeslepend vieren of klein met een paar dierbaren? Ik begon met groots en meeslepend. Een rollerskatedisco afhuren ergens bij Rotterdam en dan met een man of 75 gaan skaten op Relight my Fire. Ik gooide hier en daar het bommetje op, zag sommige vriendinnen wit wegtrekken en Rotterdam bleek ook niet echt handig met veel drank. Rollerskaten trouwens ook niet. Iets op fietsafstand is dan beter. Van de zomer werd buurvrouw 50 en gaf een leuk feestje in de tuin. Was heel gezellig met alle buurtjes, jaren 80 muziek waar ook nog op werd gedanst, een kippiepan en een ludiek 50 jaar lied van haar vriendinnen. Maar op 8 november is een tuinfeest net even wat minder. Een andere locatie was eigenlijk zo gevonden als je in de vastgoed zit, maar dan moet je toch weer zo veel regelen met drank, hapjes, bediening en een dj. Is eigenlijk wel heel fijn als het allemaal voor je geregeld wordt en je écht jarig bent. Maar ja, van dat geld kan je ook leuk op vakantie. Dus doe ik het maar klein. Ook gezellig voor mijn moeder en voor haar is het eigenlijk nog veel mooier dat ik 50 word. Ik ga ’s avonds lekker uit eten met man en kinderen. En ik heb een hele mooie taart besteld bij Piece of Cake (het wordt nog een verrassing, maar vergelijkbaar met foto). Er komen gezellig een paar vriendinnetjes langs en later deze maand ga ik met 2 van hen ook nog wat leuks geheims doen. De Prosecco staat al koud. En ik ben daarnet net niet overreden door een oude mevrouw die geen zonnebril ophad in een beslagen Peugeot 205.

Het leven is mooi. Niet zeiken. Gewoon lekker 50.
Maar ik kan het nog niet over mijn lippen krijgen.

1 reactie

  1. Ed

    Twee weken geleden nog heerlijk gedanst bij de rollerskate disco.
    Werden er helaas wel twee per ambulance afgevoerd, maar dat waren ouwetjes van boven de 50…
    Fijne verjaardag 😊

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *