Beter mee verlegen dan om verlegen

cqi82lpijklr[1]

Even er doorheen bijten, maar ik begin deze column sinds lange tijden met een poeppraatje. Hebben de dames van ons gezin nog wel eens problemen op dat gebied door stress of weinig vezels, de heren hebben nergens last van en draaien altijd onder alle omstandigheden op volle toeren. Wij gebruiken dus best veel wc-papier: een pak van 8 rollen gaat wel op in 1 week (moet ik wel bij zeggen dat 1 lid van het gezin vaak zoveel wc-papier gebruikt dat de riolering het niet aan kan en daar wordt een ander lid van het gezin altijd pisnijdig om, want die moet dan aan de slag met een pook).

Het Coronavirus is al een tijdje in de wereld en dreigde een paar weken geleden ons land ook te bereiken. Wij laten altijd iedere week de grote boodschappen bezorgen en Man opperde om alvast het een en ander extra in te slaan. Daar heb ik hem heel hard om uit gelachen. Hamsteren? Wat een onzin. Helemaal gevoed door de beelden die ons inmiddels uit Australië bereikten: vechten om wc-papier in de supermarkt.
Maar ik ben ook de beroerdste niet om Man af en toe een plezier te doen, dus ik bestelde 3 weken geleden in plaats van 1 pak wc-papier, 2 pakken wc-papier.

Intussen brak er hier in Nederland ook de paniek een beetje uit en ging iedereen volop hamsteren. Mijn collega die altijd de voorraden voor het werk bijhoudt, opperde om extra wc-papier in te slaan; dat ging hij voor thuis ook doen. Ook hem heb ik heel hard uitgelachen. Nee joh, wat een onzin.
Tot ik vorige week weer online boodschappen ging doen (zoho, die tijden zijn vol; ik kon pas voor over 5 dagen bestellen) en wc-papier wilde bestellen. Niet 1 rolletje meer op voorraad. Nou ja, kan gebeuren en ik moest ook nog voor Moeder boodschappen doen, dus dan zou ik het wel meteen meenemen. Op vrijdagmiddag ging ik met haar lijstje naar de supermarkt en dacht “wat is hier gebeurd?!”, alle schappen leeg, nauwelijks boodschappen voor mijn moeder en geen wc-papier. Ik werd een beetje kwaad op al die hamstergekkies, “normale” mensen kunnen zo geen boodschappen doen en dus toog ik de volgende dag weer naar 4 verschillende supermarkten, had wel Moeders lijstje, maar geen wc-papier.

Gelukkig had ik nog die extra verpakking in de schuur en met het filmpje op mijn netvlies van die magazijnbediende die op z’n Jokers vet lachend de enorme voorraad wc-papier liet zien, zou het vast deze week goed komen.
In 7 dagen tijd ben ik 4 keer naar de supermarkt geweest (dat is toch ook niet goed voor/tegen verspreiding…) en er was nergens wc-papier. Ik kreeg er stress van, goed voor de laatste rollen wc-papier, maar niet echt gezond.
Vanochtend, op zaterdag, was ik lekker vroeg wakker en dus stond ik al om kwart over 8 bij de supermarkt (de boodschappen voor Moeder gisteren waren weer niet helemaal gelukt), geen wc-papier. 3 Supermarkten verder zag ik een man met een pak onder zijn arm de deur uitlopen. Ja! Daar hadden ze nog Page toiletpapier, 8 rollen met dat roze dessin (dat ik altijd terzijde laat liggen; roze is niet goed voor het milieu) of ecologisch toiletpapier, 6 rollen. Ik neem normaal altijd ecologisch wc-papier, kleine milieu-compensatie voor het feit dat 1 lid van het gezin zoveel wc-papier gebruikt. Maar dilemma, in deze supermarkt mag je maar 1 pak meenemen (dat verklaarde meteen de kleine voorraad). Toch dan nog maar voor het milieu gegaan en dus toog ik zielsgelukkig naar huis met 6 rollen ecologisch wc-papier.

Er viel heel wat stress van me af. Ik moest meteen naar de wc.


					

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *